تبلیغات
بهداشت محیط زیست - توصیه های بهداشتی در خصوص ایام محرم
زمین پاک و سالم=زندگی سالم

توصیه های بهداشتی در خصوص ایام محرم

مقدمه

طبق سنت حسنه در ماه محرم همزمان با برگزاری جلسات و مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تكایا ، توزیع نذورات و غذا توسط هموطنان و هیئت امناء مساجد صورت می گیرد و از طرفی بروز بیماریهای مرتبط با غذا بویژه بیماریهای عفونی روده ای در مكان هایی كه بصورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می گردد بیشتر می باشد كه در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی از جمله بهداشت فردی ، محیطی و مواد غذایی در این اماكن و مراسم عمومی با مسمومیت های گسترده مواجه می شویم. فلذا جهت پیشگیری از شیوع هر گونه بیماری و ارتقاء سلامت رعایت یك سری از نكات بهداشتی الزامی می باشد :

1- هر گونه پخت و پز باید در مكان هایی كه دارای حداقل شرایط بهداشتی و مورد تایید معاونت های بهداشتی است صورت گیرد

2- كلیه افراد درگیر در توزیع آب ، چای ، غذا بایستی قبلا نسبت به دریافت كارت معاینه پزشكی اقدام نمایند و رعایت بهداشت فردی آنها ضروری است .

3- مواد غذایی اولیه حتما سالم و بهداشتی باشد ، ترجیحا از موا غذایی مشمول بسته بندی كه مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده نمود.

4- از فراورده های دامی با كشتار مجاز و یا بسته بندی شده كه مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكی است استفاده شود.

5- از نمك های بسته بندی یددار تصفیه شده در تهیه و پخت غذا و مصرف روی سفره ها استفاده شود.

6- در هنگام توزیع غذا از راه رفتن افراد توزیع كننده غذا در روی سفره ها جلوگیری گردد

7- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط بمدت طولانی ( حداكثر دو ساعت ) خودداری گردد . در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 4 درجه و یا بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شود.

8- از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود

9- در صورت توزیع سبزی و سالاد سالمسازی آنها الزامی است

10- ضمن نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاریها از استعمال مواد دخانی در مراسم جلوگیری گردد .

11- آب آشامیدنی باید بهداشتی و مورد تایید مقامات بهداشتی باشد ، ترجیحا از شبكه های عمومی استفاده گردد .

12- تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق بمنظور كنترل و جلوگیری از آتش سوزی های احتمالی الزامی است .

- ایمنی مراكز فوق از نظر پرتگاه های موجود ، راه پله ها و نرده ها و سیم كشی برق و غیره رعایت شده و قبل از شروع مراسم كنترل لازم توسط افراد متخصص صورت پذیرد .

14- نسبت به جمع آوری وسایل و تجهیزات مشترك از جمله چادر نماز ، حوله و غیره بمنظور پیشگیری از بیماریهای پوستی واگیر اقدام گردد .

15- شستشو و گندزدایی مستمر ظروف یكبار مصرف كه برای توزیع آب ، چای و مواد غذایی استفاده می شود صورت پذیرد .

16- در صورت استفاده از ظروف یكبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف فوم دار مخصوص توزیع مواد غذایی گرم ترجیحا از ظروف كاغذی استفاده شود .

17- ضمن رعایت نظافت ، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله كشی مایع دستشویی اقدام گردد.

18- زباله های تولید شده بصورت بهداشتی جمع آوری ، انتقال و دفع گردد .

19- توزیع آب ، شربت و یا شیر در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یكبار مصرف صورت گیرد و از فروبردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی كه آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود .

20- ذبح و قربانی احشاء در جلوی دسته های عزاداری و یا در محل تكایا و مساجد باید با هماهنگی سازمان دامپزشكی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد ، بنحوی كه خونابه پخش نشود .

21- كلیه افرادی كه قصد توزیع نذورات را دارند باید با هماهنگی مسئولین و هیئت امناءنسبت به دریافت مجوز بهداشتی از مركز بهداشت محل اقدام نمایند .
توصیه های بهداشتی در استانه ماه محرم

هیأت امناء مساجد و حسینیه‌ها بر تهیه مواد اولیه غذایی بهداشتی و سالم در این ایام نظارت كنند و نكاتی نظیر استفاده از ظروف یكبار مصرف گیاهی، عدم نگهداری بیش از دوساعت غذا در محیط غیر مسقف و ظروف یكبار مصرف، رعایت نكات بهداشتی در هنگام پخت و پز و توزیع را مدنظر داشته باشند

در آستانه ماه محرم و توزیع نذورات و مراسم عزاداری در مساجد، تكایا و هیأت‌ها، توصیه‌های لازم بهداشتی از سوی رییس اداره نظارت بر اماكن محیط وزارت بهداشت اعلام شد. مهندس سیدرضا غلامی گفت: هیأت امناء مساجد و حسینیه‌ها بر تهیه مواد اولیه غذایی بهداشتی و سالم در این ایام نظارت كنند و نكاتی نظیر استفاده از ظروف یكبار مصرف گیاهی، عدم نگهداری بیش از دوساعت غذا در محیط غیر مسقف و ظروف یكبار مصرف، رعایت نكات بهداشتی در هنگام پخت و پز و توزیع را مدنظر داشته باشند. وی افزود: اگر از سبزی خوردن و سالاد در نذورات استفاده می‌شود باید چهارمرحله سالم‌سازی شامل: شستشو، انگل زدایی، گندزدایی با مواد مجاز و شستشوی نهایی در مورد هریك از سبزی‌ها، میوه‌جات و صیفی‌جات انجام شود. وی با اعلام این كه هنگام توزیع مواد غذایی توزیع‌كنندگان غذا نباید روی سفره راه بروند، گفت: هنگام كشیدن و توزیع غذا استفاده از دستكش‌های یكبار مصرف ضروری است و متولیان این امور باید با مركز بهداشت منطقه خود درخصوص دریافت كارت معاینه پزشكی برای مسئولان آشپزی و توزیع غذا هماهنگ كنند. غلامی نظافت سرویس‌های بهداشتی، عدم استعمال دخانیات، وجود مایع دستشویی و مایع صابون در سرویس‌های نظافت را مورد تاكید قرارداد و اظهار داشت: مناطقی از حاشیه شهرها و برخی روستاها كه آب شبكه لوله‌كشی ندارند، برای اطمینان از بهداشتی بودن آب با خانه‌ها و مراكز بهداشت منطقه خود هماهنگ كنند تا برای تشخیص سلامت از آب نمونه‌برداری شود. به گزارش سلامتیران از وزارت بهداشت وی استفاده از روغن‌های با ترانس زیر 10 و ترجیحاً زیر 5 را برای طبخ غذا متذكر شد و بیان داشت: استفاده از نمك یددار تصفیه شده و پخت غذا در محیط مسقف و عدم استفاده از ذغال و چراغ نفتی و گازوییل برای گرم كردن دیگ‌ها، كنترل كیفی سیستم حرارتی و گرمایی قبل از ایام محرم كه با سوخت ناقص بكارگیری نشوند و نصب كپسول ضد حریق در جایگاه‌های آشپزی و تكایا سایر مواردی است كه باید به رعایت آنها توجه ویژه داشت.

با عنایت به اینکه طبق سنت حسنه در ماه محرم همزمان با برگزاری جلسات و مراسم مذهبی در مساجد و تکایا، توزیع نذورات و غذا توسط هموطنان عزیز و هیئت امناء مساجد صورت می‌گیرد . از طرفی بروز بیماریهای مرتبط با غذا بویژه بیماریهای عفونی روده ای در مکانهائی‌که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می‌گردد بیشتر می‌باشد که درصورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی از جمله بهداشت فردی، محیطی و مواد غذایی در این اماکن و مراسم عمومی با مسمومیت های گسترده مواجه خواهیم شد .

بمنظور پیشگیری از بروز و شیوع هر گونه بیماری مرتبط با آب و غذا و حفظ و ارتقاء سلامت جامعه موارد ذیل رعایت گردد :

1 – هر گونه پخت و پزباید در مکان‌هایی‌که دارای حداقل شرایط بهداشتی و مورد تایید مراکز بهداشت محل صورت گیرد .

2 – کلیه افراد درگیر در توزیع آب ، چای ، غذا بایستی قبلاً نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام نمایند و رعایت بهداشت فردی آنها ضروری است .

3 – مواد غذایی اولیه حتماً سالم و بهداشتی باشد ترجیحاً از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود .

4 – از فرآورده های دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت وسازمان دامپزشکی است استفاده شود .

5 – از نمک های بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز بهداشتی و آرم استاندارد در تهیه و پخت غذا و مصرف روی سفره‌ها استفاده شود.

6-در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا از روی سفره ها جلوگیری گردد.

7-از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی ( حداکثر دو ساعت ) خودداری گردد . در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 4 درجه و یا بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شود .

8-از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در یخچال و یا سردخانه خودداری شود .

9-در صورت توزیع سبزی و سالاد سالم‌سازی آنها الزامی است .

10-ضمن نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاریها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف جلوگیری گردد.

11-آب آشامیدنی باید مورد تایید مقامات بهداشتی محل باشد ، ترجیحاً از شبکه های عمومی استفاده گردد .

12-تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق بمنظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزی‌های احتمالی الزامی است .

13-ایمنی مراکز فوق از نظر پرتگاههای موجود، راه‌پله ها و نرده ها و سیم کشی برق و غیره رعایت شده و قبل از شروع مراسم، کنترل لازم توسط افراد متخصص صورت پذیرد .

14-نسبت به جمع آوری وسایل و تجهیزات مشترک از جمله چادرنماز، حوله و غیره به منظور پیشگیری از بیماریهای پوستی واگیر اقدام گردد .

15-شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب ، چای و مواد غذایی استفاده می‌شود صورت پذیرد .

16-در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی ( بر پایه نشاسته ذرت ) گردد.

http://img.tebyan.net/big/1386/06/114302113812259301282246610082551016697.jpg

17-ضمن رعایت نظافت ، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی اقدام گردد .

18 – زباله های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری ، انتقال و دفع گردد .

19- توزیع آب ، شربت و یا شیر در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد، از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود .

20 – ذبح و قربانی احشام در جلوی دسته های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد ، بنحوی که خونابه پخش نشود .

21-کلیه افرادی که قصد توزیع نذورات را دارند باید با هماهنگی مسؤولین و هیئت های امنای مساجد و تکایا نسبت به دریافت مجوز بهداشتی از مرکز بهداشت محل اقدام نمایند .

  -------------- ----------- -----------
صفحات
نویسندگان
برچسب ها
نظر سنجی
آیابرای نویسندگی و طراحی وتشکیل انجمن می توانید دست دوستی داده و با ماهمکاری کنید؟



دیگر موارد
تعداد مطالب :
تعداد نویسندگان :
آخرین بروز رسانی :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
بازدید کل :
آخرین بازدید :

Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت
 ------------------------------------------

برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


دریافت كد گالری عكس در وب

-------------------- -------------- --- تماس با ما ------------------------ ---------------------------
 ------------------------
weblogbartar.ir
weblogbartar.ir
------------------ -------------------------




------------------------------
Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت
------------------------------------
-------------------------------- ------------------------------- -----------------------------

بهداشت محیط زیست

-----------------------------

بهداشت محیط زیست

------------------------------ --------------------------------
--------------------------
--------------------------------- تماس با ما ------------------------