تبلیغات
بهداشت محیط زیست - مسمومیت ناشی از غذای كنسروی
زمین پاک و سالم=زندگی سالم
بیماری بوتولیسم ناشی از عاملی بیماری‌زاست كه سم آن به عنوان كشنده‌ترین سم شناخته ‌شده، معروف است.

این بیماری نه‌تنها از طریق كنسرو بلكه به واسطه بسیاری از مواد غذایی كه بدرستی نگهداری نمی‌شود نیز منتقل می‌شود. از جمله مواد غذایی كه به این بیماری آلوده می‌شود؛ غذاهای دودی یا تخمیر شده، پیاز سرخ كرده و سیب‌زمینی پخته شده است.

چند شكل از بیماری شناخته شده است. نوع مرسوم آن ناشی از خوردن سم موجود در غذای مسموم است. در غذای آلوده، عامل بیماری‌زا رشد كرده و تولید سم می‌كند، یعنی فرد با خوردن سم دچار علائم می‌شود.

نوع دیگری از این بیماری در شیرخواران زیر یك سال بروز می‌كند كه علت آن تغذیه شیرخوار با عسل طبیعی است.

عامل بیماری‌زا در این شیرخواران از طریق عسل وارد بدن شده و درون دستگاه گوارش شروع به تولید سم می‌كند. شیرخوارانی كه شیر مادر می‌خورند بیشتر از دیگر شیرخواران در معرض این عفونت هستند.

نوع دیگری از بیماری در معتادان تزریقی ایجاد می‌شود. این افراد به تزریق مواد مخدر از طریق سوزن آلوده اقدام می‌كنند كه در محل تزریق و به واسطه تجمع چرك، عامل بیماری‌زا رشد كرده و سم تولید می‌كند.

علائم معمولا طی 12 تا 36 ساعت از مصرف بروز می‌كند؛ هرچند گاهی دیده شده كه بیماران سابقه مصرف را یك هفته قبل عنوان می‌كنند.

بیمار معمولا فردی است كه پس از خوردن غذای كنسروی یا مسموم دچار تهوع، استفراغ، نفخ و درد شكم می‌شود. علائم بیمار شباهت فراوانی با مسمومیت‌های غذایی معمول دارد؛ اما تفاوت در اینجاست كه اسهال بروز نكرده و معمولا فرد دچار یبوست می‌شود.

بتدریج علائم عصبی مانند اختلال در بلع، صدای تودماغی و ضعف در اندام‌ها بروز می‌كند. گاهی بروز علائم عصبی با تاخیر همراه بوده و بیمار باور می‌كند كه از بیماری اولیه نجات یافته و این علائم متعلق به بیماری دیگری است! اگر تشخیص بیماری بدرستی انجام نشود گاهی بیمار به سمت ضعف در عضلات تنفسی پیش رفته و دچار سختی در تنفس می‌شود. اگر درمان‌های حمایتی و كمك به تنفس فرد انجام نشود، بیمار در معرض مرگ قرار می‌گیرد.

بیماران باید برای یك تا 10 روز بسته به شدت بیماری بستری شده و تحت مراقبت باشند. در این بین بیمارانی هستند كه ممكن است حالت خستگی در آنها برای یك تا دو سال ادامه یابد!

رعایت برخی موارد باعث می‌شود كه كمتر به این نوع از مسمومیت غذایی دچار شویم. فراموش نكنید كه با بروز علائم مسمومیت غذایی در افراد با سابقه مصرف كنسرو یا غذای مانده، آنها را حتما به بیمارستان برسانید.

همیشه غذاهای كنسروی را باید در دمای صد درجه برای ده دقیقه جوشاند. اگر در مناطق مرتفع هستید كه آب در دمای كمتری به نقطه جوش می‌رسد باید كنسرو را در آب‌جوش برای 30 دقیقه قرار داد.

هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید. عامل بیماری در هوا و خاك وجود دارد و براحتی روی غذا نشسته و رشد می‌كند.

مادران فراموش نكنند كه به شیرخوار خود تا سنین 1.5 ـ یك سالگی هرگز عسل ندهند.

  -------------- ----------- -----------
صفحات
نویسندگان
برچسب ها
نظر سنجی
آیابرای نویسندگی و طراحی وتشکیل انجمن می توانید دست دوستی داده و با ماهمکاری کنید؟



دیگر موارد
تعداد مطالب :
تعداد نویسندگان :
آخرین بروز رسانی :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
بازدید کل :
آخرین بازدید :

Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت
 ------------------------------------------

برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


دریافت كد گالری عكس در وب

-------------------- -------------- --- تماس با ما ------------------------ ---------------------------
 ------------------------
weblogbartar.ir
weblogbartar.ir
------------------ -------------------------




------------------------------
Google

در این وبلاگ
در كل اینترنت
------------------------------------
-------------------------------- ------------------------------- -----------------------------

بهداشت محیط زیست

-----------------------------

بهداشت محیط زیست

------------------------------ --------------------------------
--------------------------
--------------------------------- تماس با ما ------------------------